Aprikozes medū
Aprikozes satur līdz 27% dažādu cukuru, galvenokārt saharozi, vitamīnus C, B1, B2,B15, P, daudz A provitamīna (tikpat daudz, cik tā ir olu dzeltenumā).
Aprikozes ir bagātas ar dažādiem mikroelementiem, tās satur teju vai pusi Mendeļejeva tabulas – daudz dzelzs, kālija, magnija, kā arī fosforu, kalciju, nātriju, pat tādus retus mikroelementus kā molibdēnu, niķeli un titānu. Aprikozēs ir organiskās skābes – ābolskābe, vīnskābe, citronskābe un salicilskābe. Lielā dzelzs daudzuma dēļ aprikozes iesaka ēst, ja ir mazasinība. Konstatēts, ka 100 grami aprikožu dod tādu pašu efektu asins sastāva uzlabošanai kā 250 grami aknu.
Aprikozes arī normalizē kuņģa sulas skābumu, līdz ar to uzlabojas aizkuņģa dziedzera, aknu un žultspūšļa darbība.
Tās labi palīdz arī sirds un asinsvadu sistēmas slimību reizēs. Lielā magnija daudzuma dēļ aprikozes ātri un stabili pazemina paaugstinātu asinsspiedienu.,
Aprikozes veicina smadzeņu darbību. Tajās esošais fosfors un magnijs paaugstina garīgās darba spējas un uzlabo atmiņu.






